Gurude

 In Artists

I fjor spilte Ruslan Ivankin på Isogaisa. Det var en av de beste og vakreste konsertene som har skjedd i Isogaisa historien! I år kommer han, og har med seg et forsterket mannskap. Dette er urfolksmusikk av ypperste kvalitet, med både strupesang og fløyte. Siden sist har han rukket å bli skikkelig berømt både i Russland og Vest-Europa. Sist vi snakket med han, hadde gruppa akkurat opptrådt på en av hovedscenen i Moskva, der sjølveste Putin var publikum. Sjøl gleder han seg til Isogaisa, og sier: Isogaisa er en av de få stedene i verden jeg kan gå rundt og snakke med andre mennesker, uten politieskorte!

 

Gurude, Ruslan Ivakin, is Kyrgyz, from Khakasia that is an independent republic in central Asia. He comes from the island of Sakhalin on the east coast of Russia and north of Japan. Gurude is an ethnic pop singer and poet who lives in Moscow. He plays music with Siberian touches, but is also inspired by new Celtic music. Ruslan Ivakin honors the thousand-year history of Siberia on the local dialect Khakas, an ancient Turkish language - and with the traditional flute known as Khobrakh that makes nature's sounds.

 

 

Gurude Isogaisa

Gurude Isogaisa

Gurude har flere ganger vunnet priser, blant annet en pris fra Russlands president, vinner av en pris på ambassaden i Tyskland, vinner av prisen Turksoy, finalist av tv-prosjekter og vinner av internasjonale konkurranser. Han har også presentert sine sanger på FNs generalforsamling i New York. «Jeg vokste opp på steppene, vindens hjemmeland. Når han begynte å synge i fløyten, gikk det opp for meg at jeg ikke er alene. Vinden lærte meg å lytte til stillheten, og stillheten er musikkens vugge.” Gurudes kreative sinn er alltid i drømmene – og tar han med gjennom århundrenes legender, ute av tid og sted, på jakt etter kjærlighet og sannhet.

https://www.youtube.com/watch?v=_BIvR0AGuzs

https://www.youtube.com/watch?v=5v-fURUoUzY