Isogaisa 23-25. august 2019
Velkommen til Isogaisa 2019! Festivalpasset gir deg fri tilgang til samtlige arrangementer i oktogonen, og fri tilgang til de fleste kurs/seminar/workshops ellers.
Festivalprogrammet starter om morgenen 23.august. Men mange kommer tidligere, for å sitte ved bålet om kveldene og tromme…
Ta deg tid til å lese alt på denne siden. Har du ytterligere spørsmål, gå til info-disken på festivalen. Ikke mas på festivalsjefen eller arrangørstaben.

Overnatting/camping

Telt settes opp på jordet ovenfor oktogonen, eller hvor du vil i skogen. Men ikke på naboens innmark. Det er også mulig å overnatte på Ungdomshuset UL Fram ganske rimelig. Feltseng, dyne, pute og sengesett kan leies. For de som har egen sovepose er det også mulig å sove i en av lavvuene.

OBS. DET ER IKKE TILLATT Å SOVE DER DET ER ÅPEN ILD!! ÅRSAKEN TIL DETTE ER AT KUN EN LITEN GLO PÅ EN MODERNE SOVEPOSE KAN FORÅRSAKE 3 GRADS FOR-BRENNING!! Bålet skal være helt slukket før man legger seg. Nattevaktene er pålagt å slukke brennende bål som er ubevoktet.

Campingvogn/campingbiler får anvist et eget område med tilgang på strøm. Fjellkysten tar leie for oppstilling av vogner. Det kan være lurt å kontakte Fjellkysten i god tid og avtale oppstilling av campingvogn/campingbil.

Penger

I billettluken, i matteltet og på Fjellkysten kan man bruke kort. Det er ikke alle utstillere som har egne kortlesere, så ta med kontanter, og gjerne litt mynt. Ikke regn med at du får ut kontanter i bilettluka. Minibank finnes på Sjøvegan.

Mellom-menneskelig

For mange er Isogaisa årets happening. Og for noen er det første gangen de får oppleve Isogaisa-energien. Derfor vil du oppleve at noen mennesker er tause, noen er innesluttede, noen er oppspilte og noen kan virke en smule overstrømmende. Og ikke minst kan noen i arrangørstaben virke stresset. Sånn er Isogaisa! Dette kan ofte sammenlignes med en energiutladning. Ta deg tid til å lytte, vise hjertelag, og ikke minst vær overbærende. Bruk heller tiden til å skaffe deg venner for livet enn å (bak)snakke om folk med uvant atferd.

Dusj/toalett

Toalett finnes på Fjellkysten og i den gule hytta. Området rundt festivalen er turområde, så unngå å legge igjen «startpakke» i skogen.
På Fjellkysten kan du dusje for en rimelig penge. Det er også mulig å dusje i Ungdomshuset UL Fram og på Soløy Camping (gangavstand).

Film/bilder

Publikum kan filme/fotografere til privat bruk. Men vis hensyn, det er ikke alle situasjoner som egner seg til å bli foreviget.

Butikk

På Tennevoll finnes det en dagligvarebutikk med hyggelig betjening. Ta gjerne med deg andre festivaldeltakere dersom du kjører dit i egen bil.

Rusfritt

Rusmidler ikke er tillatt på Isogaisa, hverken i kroppen, på kroppen eller i bagasjen! 
Det inkluderer alkohol og alle former for illegale rusmidler. Det betyr også rusmidler som vokser vill i norsk natur. Rusforbudet gjelder i teltet, på hotellrommene, i Ungdomshuset og ellers alle steder som har med Isogaisa å gjøre. Brudd på dette fører til at festivalarmbåndet blir klippet, utkastelse og utestegning fra Isogaisa i 10 år.

Mat

Fjellkysten har frokost, lunsbuffê  og middag. 
Det er også mulig å kjøpe seg enkel festivalmat. Ellers finnes det butikk på Tennevoll, ca 4 km.

Parkering

Parker bilen på nedsiden av innkjøringen på en egen anvist plass. Det store jordet der oktogonen står, er kun beregnet til telting, og ikke biler. Den asfalterte plassen foran Fjellkysten er kun beregnet for campingvogner. Av brannhensyn er det ikke tillatt å parkere biler der.

OBS Det er ikke tillatt å parkere i innkjøringen eller andre tilfeldige “lure” plasser.
Har du utstyr som skal lastes av på Fjellkysten, så legg ditt tlf nr i frontruta, og vær kjapp. Vi ringer bare EN gang før bilen taues bort!

Påmelding kurs/workshops/foredrag

Alt som foregår i oktogonen er gratis og uten påmelding. Det er bare å komme. Når det gjelder øvrige kurs/workshops så skjer påmelding direkte til kursholder, eller i bilettluka.

Den Hellige Ild

Den Hellige Ild skal brenne på dag og kveldstid, men ikke på natta. Ilden symboliserer den varme og energi som finnes på Isogaisa. Tenning av Den Hellige Ild, skjer på åpningsseremonien. Det er en stor ære å tenne ilden. Ildens voktere har også et ærefullt oppdrag. Når festivalen avsluttes, lar vi ilden stille brenne ut. Mange liker å ta med seg hjem litt aske fra Den Hellige Ild.
Vis respekt for tradisjonen og ikke kast søppel, sneiper og snus i ilden. Ilden kan brukes til offer-handlinger. Man kan for eksempel ofre småmynter, litt mat, eller biter av rein/elghorn.