Lag din egen sjamanstav

 In Hva skjer 2018

Workshop med Eva og Peter Fourbears Armstrand.

På Isogaisa holder Peter og Eva workshop i å lage sjamanstav, noe som er en liten sjamanistisk reise i seg selv. Staven blir gjort levende gjennom et rituale i avslutningsseremonien.

Eva og Peter selger også trommer og andre sjamanske verktøy som de har laget.

Eva arbeider med seid som volve, og utøver seremonier i Hels navn. Hun arbeider med de fleste av de norrøne gudinnene, men Hel er hennes mor. Hun har arbeidet med spiritualisme i 30 år, først som medium og ghostbuster, og de seneste årene med naturreligion.

Peter er healer og håndverker, men jobber også fulltid som lærer. Han bor Kiruna i svensk Sápmi sammen med sin kone Eva. De deler verdensanskuelse, livsstil og praktisering i forhold til naturen og arbeidet med det åndelige.

Forfedrene til Peter kom fra Nord-Norge. Bestemoren var også en healer og oldefaren på morsiden var noaide i Lainio i Nord Sverige. Familienavnene er Mangi, et sjøsamisk navn på bestefars side og Junkka på bestemors side. Junkkafamilien var fjellsamer i Muonio på finsk side, hvor den lille svenske bygda Parkalopolo ligger i dag. I Sverige arbeides det nå med å gi tilbake de opprinnelige samiske navnene til samene. I tillegg til å ha mistet familienavnene, mistet hans familie også muligheten til å snakke samisk språk og til å bære kofte.

Ronald Kvernmo