No alcohol

Rusfritt: Isogaisafestivalen er et rusfritt arrangement. Hva betyr rusfritt!
Det betyr ganske enkelt at rusmidler ikke er tillatt, hverken i kroppen, på kroppen eller i bagasjen!
Det inkluderer alkohol og alle former for ulovlige rusmilder. Det betyr også rusmidler som vokser vilt i norsk natur. Det sterkeste som er tillatt å innta er bålkaffe…

Isogaisa er en festival der hele familien kan samles rundt bålet, og synge, danse, tromme, eller bare prate med kjentfolk, omså hele natten. Det vil derfor være et særdeles dårlig signal til den oppvoksende generasjon og se de voksne som raver rundt i fylla, eller sitter der neddopet.

Gjelder alle!

Det er ikke Isogaisa sin oppgave å prate moral for folk. Hva som skjer på andre festivaler eller heime hos den enkelte er ikke vår sak. Men den ene helga i året, på Fjellkysten i Lavangen, forventer vi at besøkende, inviterte, komiteen, vakter, festivallederen, tolker, sjamaner, healere, utstillere, foredragsholdere og alle andre som måtte være der, respekterer festivalens policy.
Det finnes også en god del mennesker som aldri drar på festivaler, nettopp på grunn av at de synes det blir for mye rus. Derfor har vi den glede å tilby nettopp disse kvinner og menn en festival der alle kan være seg sjøl, og komme som de er.

Familiearrangement!

Det finnes også noen som foretrekker å ta ungene med på festival. På Isogaisa kan de slappe av og kose seg sammen med familien. Det synes vi er en god ide, for de vil være i godt selskap! Ungene kan være oppe så lenge de ønsker. Unger trives faktisk i lag med voksne på Isogaisa.

Derfor er det heller ikke tillatt å reklamere for «medisinplanter» som er ulovlig i Norge.

Aldri vært samisk tradisjon!

Av de eldste samiske sjamanene jeg har snakket med, så er de enige om en ting: Rus har aldri vært en del av samisk sjamanisme!
Samtlige er også enig om at heller ikke vi skal blande rus inn i sjamanismen!

Alvorlig brudd

Ronald Kvernmo

Det er heller ikke tillatt å bruke rusmidler i skogen eller i teltet på festivalområdet eller i nærheten av festivalen. Så når du pakker for festivalen, bare gløm å ta med rusmidler. Du får ikke anledning til å nyte det likavel. Samtlige som skal inn på festivalområdet blir kontrollert. Dersom vi finner rusmidler på kroppen, i bagasjen eller i bilen, så blir festivalbåndet klippet og du får IKKE refundert billettpengene. I tillegg blir du bortvist fra området og utestengt fra alle Isogaisas arrangementer i 10 år! (Dette mener vi seriøst!)

Så vær snill å respekter vår gamle samiske kultur og tradisjon. Så bare kom på festivalen. Kom som du er. Du er faktisk mest hyggelig i edru tilstand!

På Isogaisa 2018 kommer politiet med narkotikahunder og gjennomsøker hele området, hver eneste dag.
I Norge er det streng straff for bruk og besittelse av narkotika!
Så har du et rusproblem, IKKE kom på Isogaisa!

Ronald Kvernmo
(festivalsjef)